Cele mai bune zece (10) vesti ale anului 2018

(preluare de la Alianta Familiilor din Romania)

Incepem anul 2019 pe un ton pozitiv. E usor sa trecem cu vederea vestile bune ori sa le uitam. De obicei, ce ne ramin in minte sunt vestiler rele. Dar 2018 a avut si vesti bune, atit in Romania cit si in afara. Le enuntam pe scurt cu nadejdea ca ele va vor incuraja, acum, la inceput de an.

I. Referendumul pentru familie in Romania In pofida tuturor obstacolelor, referendumul pentru familie a avut loc in Romania in octombrie. Regretam ca cetatenii nu s-au prezentat la vot in procentul cerut de lege, dar mesajul celor 3,5 milioane de cetateni care au votat a fost clar, fara ambiguitati si a transmis intregii lumi, inclusiv clasei politice din Romania, mesajul care trebuia transmis: o tara membra in Uniunea Europeana cere, cu un vot de peste 90%, respectarea normativitatii casatoriei si familiei naturale in tara lor.

II. Referendumul pentru familie in Taiwan In noiembrie, peste 70% din cetateniiTaiwanului care s-au prezentat la vot au respins legalizarea casatoriilor homosexuale in tara lor, cit si predarea ideologiei de gen in scoli. Activistii revolutiei sexuale scontau ca Taiwanul va deveni prima tara din lume care sa instituie casatoriile homosexuale. Au esuat.

III. Argentina respinge legalizarea avortului Peste un milion de argentinieni au protestat, pe  parcursul mai multor luni, initiativa legislativa de legalizare a avortului in Argentina. Cu un vot covirsitor, Senatul Argentinei a respins legalizarea avortului in Argentina.

IV. Brazilia alege un presedinte crestin A cincea tara ca populatie a lumii, si a patra democratie ca marime a lumii,  a ales, in octombrie, un Presedinte crestin, pe Jair Bolsonaro. Succesul crestinilor brazilieni s-a datorat in primul rind mobilizarii lor exemplare in sprijinul unui candidat crestin. Noul presedinte se pronunta impotriva avortului si a instituirii revolutiei sexuale in Brazilia. Ceea ce Brazilia a reusit in 2018, si crestinii Romaniei pot sa faca in 2019 alegind candidati crestini in alegerile care ne stau in fata in acest an.

V. Libertatea de constiinta castiga in Europa Libertatea de constiinta in Europa a avut un an bun in 2018. Curtea Suprema a Marii Britanii a recunoscut dreptul unor cofetari crestini din Irlanda sa nu faca, din motive de libertate religioasa si de constiinta, torte pentru “casatorii homosexuale”. In Norvegia, Curtea Suprema a Norvegiei a recunoscut dreptul asistentelor medicale de a nu participa la proceduri de avort din convingeri religioase. Cazul a implicat o asistenta medicala poloneza catolica care a fost concediata de la locul de munca pentru ca a refuzat sa participe la interventii de avort.

VI. Libertatea religioasa castiga in Statele Unite In iunie, Tribunalul Suprem al Statelor Unite a recunoscut dreptul unui cofetar crestin de a refuza sa faca torte pentru “casatorii homosexuale” din motive de convingeri religioase.

VII. Bulgaria respinge ideologia de gen In toamna, Curtea Constitutionala a Bulgariei a declarat neconstitutionala si inaplicabila in Bulgaria Conventia de la Istanbul care inscrie ideologia de gen in Consiliul Europei.

VIII. Administratia Trump demoleaza revolutia sexuala in America In Statele Unite, Administratia Trump a continuat sa demoleze revolutia sexuala si sa previna institutionalizarea ei. Administratia Obama a institutionalizat in forta revolutia sexuala in Statele Unite promovind agresiv casatoriile homosexuale. Amintim doua din masurile implementate de Administratia Trump. Administratia Trump nu permite “cuplurilor homosexuale” formate din diplomati straini sa obtina dreptul de rezidenta in Statele Unite, inclusiv diplomatii acreditati la ONU. Ministerul Educatiei din SUA refuza sa forteze scolile publice din Statele Unite sa predea ideologia de gen.

IX. Conservatorismul american e in ascensiune Gratie nominalizarii lui Brett Kavannaugh in functia de judecator in Tribunalul Suprem al SUA, Curtea Suprema a Statelor Unite si-a pastrat majoritatea ideologica conservatoare. Ea continua sa fie pro-viata, pro-libertate religioasa, pro-libertate de exprimare si mai putin receptiva fata de drepturile “minoritatilor sexuale”. Deasemenea, Administratia Trump a nominalizat in functii judecatoresti zeci de judecatori federali tineri si conservatori. [Articol: https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2018/07/how-conservatives-won-the-battle-over-the-courts/564533/]

X. Colapsul secularismului european Anul 2018 a dovedit si mai pregnant ca secularismul european nu mai e viabil ci intr-o stare de colaps. Manifestatiile care au avut loc in toamna in Franta dovedesc acest lucru prin faptul ca ele sunt reactii impotriva aspectelor si consecintelor falimentare ale politicii seculariste franceze din ultimii 50 de ani.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.