La 12 ani am avut un accident de mașină ajungând în comă. Am stat atunci 10 zile la reanimare. Atunci tatăl meu mi-a promis o bicicletă. În locul ei însă, am primit o mica orgă. A fost primul meu pas spre artă. Am învățat rapid să cânt la pian, chitara și la alte instrumente. De ce va spun asta? Pentru că arta a devenit importantă pentru mine. Fiind o persoana activă, înțeleg foarte bine nevoia umană de a ne deconecta de rutina zilnică, de a ne recreea și de a admira frumusețile create de Dumnezeu sau de oameni.

Locuim într-un oraș unde arta și frumosul nu au fost prioritare pentru nici o administrație în ultimii 30 de ani deoarece nu li s-a înțeles rolul și valoarea.

În Arad s-a construit primul teatru permanent din țară. În Arad s-a înființat al șaselea conservator muzical din toată Europa, aici au concertat Franz Liszt (unul dintre cei mai renumiți pianiști ai tuturor timpurilor) și Johann Strauss.

Rolul unei administrații corecte este să abordeze toate nevoile unei societăți, creionând viziuni și soluții pentru ele. Arta este un pilon de bază al unei culturi dezvoltate și a fost un element important din istoria Aradului. Nu o mai putem ignora, Aradul va fi incomplet fără ea.

Haideți să dăm din nou sunet și culoare Aradului.

 

(sursa foto: Edu Research)