Am prins drag de învățătură încă de la Școala Generală de pe strada Poetului. Mi-am continuat studiile liceale la Liceul Iuliu Maniu. Încă îmi amintesc cu drag de profesorii care m-au inspirat. Am plecat pentru o vreme la studii superioare în Timișoara. Abia așteptam să vină sfârșitul săptămânii să mă întorc în orașul pe care l-am iubit mereu.

Educația este foarte importantă pentru mine si de aceea pe lângă studiile universitare absolvite, sunt autodidact. Zilnic îmi propun să învăț ceva nou. Una dintre pasiunile mele principale este cititul. Am înființat o editură și o librărie pentru a tipări și a aduce cărțile în mâinile cititorilor. Îmi încurajez des copiii și pe cei din jurul meu să citească. Cititul este una dintre cele mai bune forme de a crește omul interior.

Într-o societate europeană, prosperă, educația joacă un rol vital. Cele mai dezvoltate orașe din România sunt cele care și-au concentrat atenția pe educație. Este o investiție pe termen lung, dar necesară. Este important să înțelegem că Aradul își va crește valoarea doar dacă investițiile în educația și cultura cetățenilor vor fi abordate strategic, vizionar și  înțelept. Cultura unui oraș înseamnă mult mai mult decât sărbătorirea unor zile sau concerte prin piețe. Aradul va înflori atunci când vom avea activități culturale reale, pe domenii de interese și vârstă, când conținutul livrat va fi de calitate, când vom avea mai multe spații generoase, modernizate și multifuncționale. Mă uit încântat la un Palat al Culturii renovat târziu și mă uit zilnic, întrebător, la o altă Casă de Cultură din centrul Aradului, abandonată de prea mulți ani.

Aradul a prosperat și a avut o semnificație majoră de-a lungul istoriei atunci când a fost condus de oameni culți, vizionari și altruiști.

Putem să construim împreună un oraș dezvoltat, civilizat și dornic de cunoaștere!

 

(sursa foto: Consiliul Europei)