Se pare că politicienii se cred specialiști în toate domeniile. Prea mulți dau sfaturi și iau hotărâri în domeniul medical. Prea mulți care nu au nici o treabă cu Dumnezeu ne dau lecții despre cum ar trebui să se desfășoare activitățile bisericilor. Prea mulți politicieni fără copii vor să ne învețe cum să ne creștem și să ne educăm copiii. Prea mulți lideri desprinși parcă de realitate ne duc în direcții nedorite de noi. Prea multul nepotism și slaba performanța din administrație se simt acum cu vârf și îndesat. De prea mulți ani e tot așa, de prea mult timp suntem conduși ba de analfabeti, ba de incompetenți și prea multe nonvalori.

Necredincioșii ne închid bisericile transmițându-ne că nu sunt așa importante ca mallurile, casele de pariuri sau muzeele. Economia este pe butuci iar politicienii se ocupă de prescriptii medicale și de hoții. Țara arde iar baba se piaptănă. Prea mulți incompetenți au frăiele în mâini. În Romania este nevoie să se ridice oamenii de calitate care s-au dat la o parte prea mulți ani. Am lăsat locurile goale și le-au ocupat oportuniștii și profitorii.

În perioada comunismului creștinii, oamenii educați, politicienii inteligenți au fost vânați, reduși la tăcere și înlocuiți cu slugarnici atei, slabi la minte și fără suflet.

În ziua de azi analfabetismul, obrăznicia, mitocănia și corupția conduc, pentru că prea mulți oameni de calitate înaltă tac și nu iau atitudine pentru că au renunțat să mai creadă în schimbare. Asta e problema: românii tac sau placă pentru că nu mai cred. E prea mult, de prea mult timp. 

Ni se tot flutură î față ani dupa ani cuvinte mărețe dar goale și se joacă cu viitorul nostru și mai ales al copiilor noștri. Conducătorii noștri au devenit specialiști în a face din țânțari armăsari, în a face experiențe cu noi și în a ne vinde țara, bucată cu bucată. An după an sutem tot mai vitregiți, mai sărăciți, mai goi.

Dacă nu luptăm, suntem toți complici la acestea. 

Bătălia se dă pe mai multe fronturi azi: economic, medical, educațional, spiritual. 

Oameni buni, ridicați-vă și amendați-i pe cei care v-au amendat, pe cei care atentează la valorile adevărului. Este nevoie să facem front comun împotriva răului. Pentru ca răul să triumfe este necesar ca oamenii buni să nu facă nimic, să stea pe margine.

Vă chem la schimbare, vă chem la implicare, vă chem, dragi oameni sănătoși în duh, în minte și la trup la a vă face auziți, fiecare în zona voastră de specialitate. Nu mai fiți nepăsători, comozi și relaxați legat de viitotul nostru și al copiilor noștri.

Implică-te, roagă-te, pune umărul, luptă-ți lupta, fă-te auzit! Dacă tu taci, vor vorbi alții în locul tău. Dacă tu stai deoparte, alți vor decide în locul tău.

Este timpul ca împreună să schimbăm traiectoria României!