Se împlinesc 5 luni de când am decis să intru într-o lume total nouă pentru mine. Până la 43 de ani nu am fost implicat deloc în politică deși mi-am iubit mult țara și orașul. Am făcut tot ce am știut și am putut pentru a aduce o schimare în bine a locurilor și a oamenilor de lângă mine.
Am intrat în politică pentru că am crezut (și încă cred) că este nevoie de altfel de oameni și în acest domeniu important, dar foarte blamat.
Am descoperit o lume total nouă și mult mai rea decât mi-am imaginat. Asta mă face mai hotărât să îmi doresc sa aduc o schimbare și aici.
Nu este ușor, este cel mai greu proiect pe care mi l-am asumat. Prețul plătit este mare dar cred că va merita.
Problema majoră este legată de motivația oamenilor care sunt în politică. Cei mai mulți sunt aici mânați de interese proprii. Sunt mulți oameni goi pe dinăuntru, care se hrănesc cu ce le oferă această lume: bani, influență, sentimentul de putere, de importanță, femei, etc. Asta îi face printre cei mai mari mincinoși pentru că trebuie să-și convingă electoratul să creadă că sunt iubitori de oameni. Nu sunt: sunt cei mai mari iubitori de sine.
Sunt gata să facă ORICE pentru a-și păzi sau pentru a accesa aceste poziții.
Am conștientizat mai mult ca oricând că e nevoie mare de oameni buni și aici. Riscul și tristețea mea mare este ca oamenii buni care intră în politică sunt catalogați și ei ca fiind răi. Aceasta este cea mai mare bătălie interioară a oamenilor curați care îndrăznesc să facă pasul.
Nu este altă soluție, se pare. A mai venit Unul care s-a pus între doi tâlhari, a fost scuipat ca și ei, privit ca și ei. Acesta este modelul la care mă uit, de la care am învățat și învăț.
Merită? Depinde de motivația interioară a fiecăruia.