În primul rând, este important să înțelegem că avem nevoie de o zi din șapte în care să ne odihnim trupește. Așa am fost proiectați de Creator și oricare dintre noi nu respectăm această proporție dintre lucru și odihnă, mai repede sau mai târziu, vom avea de suferit.

Sunt 4 revoluții industriale care ne-au marcat ultimele 3 secole:

  1. Prima revoluție industrială avută la începutul anilor 1800 este marcată de inventarea motorului cu aburi și implicit mecanizarea activităților.
  2. Apariția electricității la sfârșitul anilor 1800 a general o a doua revoluție industrială. Au apărut automobilele și avioanele.
  3. A treia revoluție a apărut în a doua jumătate a secolului și are legatură cu energia nucleară, tranzistorii și microprocesoarele.
  4. Trăim în mijlocul celei de-a patra revoluții industriale care a început odată cu apariția internetului. Este singura revoluție care nu își are rădăcinile în descoperirea unei noi forme de energie, ci are la baza cel mai nou fenomen tehnologic – digitalizarea.

În al doilea rând, este important să înțelegem că viețile noastre au devenit, cu fiecare revoluție industrială, tot mai agitate. Avem timp tot mai puțin pentru lucrurile cu adevărat valoroase ale vieții. Avem nevoie de o zi pe săptămână (și cât de multe “momente” se poate, și în celelalte zile) pe care să le “dăruim” sufletului nostru.

Duminica este menită să fie o zi pentru suflet, pentru familie, pentru citit, pentru mers la biserică, pentru creștere în cunoaștere, pentru relații care vă cresc spiritual!

Vă doresc o duminică în care sufletul vostru să prospere!